Wayback | Wayback Oslo
75
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-75,qodef-back-to-top--enabled,qodef-content-grid-1400,,qodef-header--standard,qodef-mobile-header--standard,qode-essential-addons-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-3.8,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive,qodef-header-standard--right,qodef-search--covers-header
 

Wayback Oslo

Åpningstider

 Man.-fre. kl. 09-17
Kristian Augusts gate 10, 3. etg.

 

Daglig leder

Johan Lothe

 

johan@wayback.no
41 58 26 60
23 22 80 10

OM WAYBACK OSLO

 

WayBack Oslo er hovedkontor og lokalavdeling for medlemmer i Oslo og omegn.

 

Vi holder til i Kristian Augusts gate 10 i Oslo. Dette er et flott møtested for våre medlemmer og inneholder både kontorer, aktivitetsrom, kjøkken, TV-stue og utlån av datamaskiner.

 

Som WayBack-medlem kan du bruke WayBack-huset på daglig basis. Her kan du benytte telefon og PC til nødvendige gjøremål, delta på mandagsmiddager og andre arrangementer. Vi legger til rette for en livsstilsendring, men det er avgjørende at du selv ønsker å ta ansvar for din egen utvikling.

 

WayBack støtter den enkelte i arbeidet med å ta livet tilbake. Et sted å bo, penger til elementære behov, et nettverk og meningsfulle aktiviteter i hverdagen som skole og jobb, er viktige og grunnleggende områder for alle mennesker. Å endre sitt liv og starte på nytt er en lang læringsprosess.

 

I WayBack blir man sett som likesinnet, man betyr noe, man er noen. Dette er et fellesskap av mennesker hvor mange har vært gjennom det samme. Vår spesialkompetanse er at vi kan bedre enn de fleste forstå hvordan den innsatte og løslatte har det, og hva som skal til for å klare seg.

DINE VALG – DIN FRIHET – DITT ANSVAR

VÅR VISJON

 

Vi vil hjelpe de som kommer ut etter endt soning får en lettere overgang til samfunnet og ikke vender tilbake til kriminalitet og rus. Vi har tro på at alle kan forandre seg hvis forholdene blir lagt til rette og en lærer seg å ta ansvar for egne valg og handlinger.

 

 

VERDIGRUNNLAG

 

Vi har tro på at alle kan forandre seg hvis forholdene blir lagt til rette og en lærer seg å ta ansvar for egne valg og handlinger.

 

Vi mener at alle har et ansvar for eget liv, selv om forutsetningen er forskjellig. Vi har formulert det slik: Dine valg – din frihet – ditt ansvar. Med dette mener vi at det er du selv som skal ha styringen i ditt liv.

 

 

MÅLSETTINGER OG ARBEIDSOMRÅDER

 

WayBack Oslo er en ideell stiftelse som arbeider for innsattes tilbakeføring til samfunnet. Vi fokuserer på å koordinere forholdene mellom ulike instanser som sosialkontor, NAV, utdannelsesinstitusjon, lege, rusomsorg osv. slik at overgangen til frihet blir tilrettelagt for den enkelte på hans og hennes premisser. Våre målsettinger er at innsatte som skal løslates får et bedre grunnlag til å bygge et krim- og rusfritt liv dersom man er motivert for det.
AKTIVITETSKALENDER FOR WAYBACK OSLO

STØTT OSS MED DIN GRASROTANDEL!

 

Bli Grasrotgiver i dag! Du kan bli grasrotgiver i alle Norsk Tippings kanaler eller ved å sende SMS “Grasrotandelen 984300964” til 2020.
SAMARBEIDSPARTNERE

For Fangers Pårørende er en organisasjon for pårørende til innsatte.


Nettverk etter soning i Oslo er et tilbud til tidligere straffedømte som er på vei tilbake til et nytt liv.


Kirkens Bymisjon er en åpen og inkluderende ideell organisasjon som arbeider i byer over hele Norge.


RIO bidrar med fag- og brukerkunnskap på rusfeltet.

Gir rusavhengige i rehabilitering kunnskap og selvtillit til å skape sin egen arbeidsplass, organisasjon og/eller prosjekter.


Blå Kors er en tverrkirkelig, diakonal organisasjon som fremmer rusfrihet i samfunnet.


Landsforbundet Mot Stoffmisbruk er Norges største medlemsorganisasjon av og for pårørende til rusavhengige.


Vårt formål er hjelp til videre hjelp, vi setter oss inn i alle tiltak som kan være til nytte for den enkelte bruker i sin gjenreisning.